HTML

Írj Te is!

A Pinceajtó mögött más világ van,a Te a világod. Bármit gondolsz itt nyugodtan elmondhatod... Ha úgy érzed szívesen látnád leírva is itt a blogon, írj egy mélt, és kiteszem.

HTML


Discover Damien Rice!

Címkék

Amit még ti gondoltok...

  • zefír: Nemtudom mi a nehezebb.Megtalálni vagy megtartan... (2008.11.22. 14:28) Olyan mint az 1*1...
  • Gemini: Ja, csak előbb találd meg....Utána már egyszerű ... (2008.10.29. 16:01) Olyan mint az 1*1...
  • zefír: én is azt hiszem hogy minden okkal történik és b... (2008.09.22. 14:14) Egyszerű a képlet....
  • zefír: Én viszont azt hiszem hogy ha szeretek valkit és... (2008.09.22. 14:07) Ő kell...
  • Gemini: Muszáj jónak lennie, és leginkább jobbnak....és ... (2008.08.22. 09:19) Egyszerű a képlet....
  • Gemini: Igen, igen és igen!!! És mi van akkor, ha vki ne... (2008.08.22. 09:14) Ő kell...
  • zefír: woooow ismerős sztori.De minden jó ha a vége jó.... (2008.08.01. 19:36) Egyszerű a képlet....
  • jenny: “…csak egyetlen igazi fényűzés van: az emberi ka... (2008.05.01. 14:50) Magány...
  • z1: erre volt szükségem:) (2008.03.22. 14:17) Egy lány a netről...
  • csakegypont: az alkimistából :) (2008.02.17. 14:20) Magány...
  • Utolsó 20

Számláló

2007.12.10. 18:41 Gemini

Szürke tél

Húú, de bekussoltunk Pontocskám! :) Elöntött a gondolatlanság?: Beszürkült az agyunk, ahogyan beszürkült az időjárás? Igen....beszürkült, beszűkült....rám nagyon is nagy hatással vannak az évszakok...tavasszal ébredezem, ahogyan a rügyező fák, élénkebb lesz a tekintetem minden egyes madárcsicsergéssel és a növekvő napsugarakkal. Ahogy magamba szívom a tavasz illatát, a friss, harmatos , de még enyhén csipkelődő reggeli levegőt, úgy növekszik bennem egyre az energia s az életkedv! :) Talán olyan ez, mint mikor a medve lassan, komótosan előmerészkedik sötét, hűvös odujából az első melengető napsugarak érkeztével......aztán egyre szaporábbak leszünk mi is.....mire beköszönt a nyár, a langyos szél, mely arcunkba fújja hajunkat, s fellebbenti szoknyánkat, máris örömtáncot járunk, annyi az energiánk, s máris szebbnek látunk mindent, s mindenkit. Nem hiába mondják a tavaszt a szerelem havának, akkor minden feléled, s új erőt nyer, s megváltozik, kivirágzik, s nyáron valósággal ragyogunk a tüzes nappal együtt, s mi magunk is tüzessé válunk! :)

Télen mivel tüzelheti fel magát az ember? Vagy talán szükséges egy kis elvonulás, befordulás? Igen, azt hiszem erre is szükség van, mert különben lehet, nem bírnánk szusszal. :) Kell egy kevés nyugodt, szürke, hűvös nap, kezünkben forralt borral, halk lassú, meghitt zenével a háttérben, gyertyafény és meleg szoba....persze legjobb, ha ezt nem egyedül tesszük, de akár magunkban is meglehet a hangulata, ha megteremtjük.....biztos sikerülhet is! :)

Szép téli estéket mindenkinek, aki utálja a telet velem együtt. :) Próbáljuk meg élvezni! :)

Ja, és kívánom, hogy legyen idén fehér karácsonyunk!!! Kívánja mindenki, hátha bejön! :))

"TÉL: DECEMBERTŐL FEBRUÁR ELEJÉIG

A tél a megtisztulás, a tisztánlátás, az elmélkedés, az egyensúly és a bölcsesség érésének az időszaka. Ilyenkor gondoljuk át a jövőre vonatkozó terveinket a múlt tapasztalataira alapozva. A téli telihold fehér, így munkahelyünket, otthonunkat népesítsük be fehér színű tárgyakkal, virágokkal. Gondoljunk arra, milyen tiszta a fehér, és ugyanolyan lesz környezetünk is. A ciklus végén állítsunk vízsugárba egy fehér textildarabot és egy szál fehér virágot, hogy megtisztítsuk magunkat a szennytől és pozitív energiát gerjesszünk."

1 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://csakegypont.blog.hu/api/trackback/id/tr20259440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csibe 2007.12.14. 09:21:43

Igen, így igaz...beköszöntött a tél. A nap inkább már csak mosolyog, de nem melegít. A természet visszavonulót fújt, és ami eddig ragyogott, most elszunnyadt, megpihent, de semmiképp sem pusztult el. A téli táj - reméljük egy kis hóval megspékelve -, az év vége hangulata a remény és a vágy újjászületése, mely elfogadhatóvá teszi a hideget, a csúszós utakat, a fázós beszürkültnek HITT hétköznapokat. Jó, hogy vannak ünnepek. Megpihenések, kedves együttlétek, közös élmények, lelki és fizikai összetartozások melege. Ajándékozni is jó, nagyon-nagyon jó. Azt szokták mondani, minden évszaknak megvan a maga szépsége. Így legyen idén is. Ébresztő mindenkinek, találjuk meg a jót, és gondoljunk azokra is, akik bár örömmel tennék, nem tudnak részt venni a készülődésben, a boldog együttlétben és csak emlékeinkben részesülnek a szeretetünkben. Márai Sándor szerint "Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.
Az élet elhoz másféle, láthatatlan ünnepeket is. Ilyenkor felejts el mindent, figyelj az ünnepre"
süti beállítások módosítása